Frivillig fra Frivilligkorpset: ”Jeg synes, der var nogle flere, der skulle prøve det”

I år ramte frivilligkorpset i Aalborg omkring 150 medlemmer, som alle spiller en stor rolle på universitetshospitalet i Aalborg. En af de frivillige er Connie Frederiksen, der har arbejdet som frivillig de sidste to år.

Af Maria Buch Markussen 

Privatfoto: Connie Frederiksen og hendes kollegaer i Frivilligkorpset gør en stor forskel på Aalborg universitetshospital.

Uroen spirer i maven, mens de nervøse ansigter fylder gangene op. Ventetiden kan føles uendelig lang, når man venter på at høre sit navn blive kaldt op. De frivillige fra Frivilligkorpset forsøger at udfylde rollen som den hjælpende hånd og nødvendige støtte, som kommer til udtryk, når de beroliger de anspændte patienter. 

Siden år 2000 har Frivilligkorpset været en del af Aalborg universitetshospital. Antallet af frivillige voksede støt i deres spæde opstart. Mængden af frivillige befinder sig dog nu i en stilstand.  

Bred vifte af opgaver 

En af de 150 frivillige er Connie Frederiksen på 68 år. Hun har i snart to år været en del af Frivilligkorpset i deres afdeling på Aalborg nord. Her passer hun de mange roller, som det kan indbefatte at være frivillig. 

Opgaverne, som de frivillige ildsjæle varetager, er blandt andet samtaler med patienter og pårørende, være besøgsven og hjælpe med praktiske ting. Det er også den store blanding af opgaver, som er tiltalende for Connie Frederiksen, der både sørger for praktisk og emotionel støtte. 

”Der er jo altid nogen, man lige får en lille sludder med. Så der sker et eller andet, så de ikke sidder og føler, at deres tanker kører rundt for dem.” fortæller Connie Frederiksen. 

Tina Marie Aarup, som er ansvarlig koordinator for Frivilligkorpset, mener, at de frivillige udfylder et hul, som de ansatte ikke har mulighed for at udfylde: 

”De bidrager med utrolig meget, det er limen, der får det hele bundet sammen, fordi de ikke skal bruge tid på andre opgaver.”

Værdien af at hjælpe 

Det er ikke kun patienterne på Aalborg universitetshospital, som får noget ud af det frivillige arbejde. Tina Marie Aarup, som er ansvarlig koordinator for Frivilligkorpset, oplever også, at de frivillige selv mærker en stor glæde.

”Det de allerfleste af dem mere eller mindre giver udtryk for, er den glæde, de får ved at hjælpe andre, de der sjove oplevelser og endda følelsen af, at man har gjort en forskel.” Fortæller Tina Maria Aarup. 

Det er noget som Connie Frederiksen kan genkende fra hendes arbejde på hospitalet: 

”Det giver mig rigtig meget. Jeg synes det er dejligt at kunne hjælpe andre mennesker, det er meget vigtigt for mig.” 

Åbne arme for flere frivillige 

Aalborg universitetshospital udvikler sig hele tiden, så der er altid nye projekter, områder og andre forskellige initiativer. Af den grund er der ifølge Tina Marie Aarup altid brug for flere frivillige, som kan give en hånd med. 

Connie Frederiksen kan også kun anbefale arbejdet i Frivilligkorpset til andre. Hun har et håb om at få flere kollegaer i fremtiden, som vil dele hendes glæde ved arbejdet: 

”Jeg synes jo det giver noget godt for mig, og jeg kan kun håbe på, at det også vil gøre for andre mennesker.”

Selvom alderen til tider får folk til at forlade Frivilligkorpset, så er der altid åbent for nye ansigter, så limen stadig kan holde sammen om de aalborgensere, der måtte have brug for en hjælpende hånd og en skulder at græde ud ved.